Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-04-27@14:13:55 GMT

۸۵ درصد ابلاغ‌های قضایی کشور الکترونیکی شده است

تاریخ انتشار: ۱۲ آبان ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۵۶۶۸۶۷۶

۸۵ درصد ابلاغ‌های قضایی کشور الکترونیکی شده است

حجت الاسلام حمید شهریاری روز یکشنبه در آیین رونمایی از پروژه‌های تمام الکترونیک قضایی کشور در بیرجند افزود: قوه قضاییه ایران بین بسیاری از کشورهای پیشرفته دنیا از فناوری‌های نوین بیشترین بهره را برده است.

وی گفت: ثبت دادخواست به صورت الکترونیکی در کشور و استفاده قضایی از رایانه یکی از پیشرفت‌های قوه قضاییه است که تعجب کشورهای دیگر را برانگیخته است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

معاون قوه قضاییه ادامه داد: رشد و توسعه فناوری اطلاعات این قوه در دنیا کم نظیر است و در برخی کشورها فضای بسیار بزرگی به آرشیو پرونده‌های قضایی اختصاص دارد و به خاطر برخی مشکلات استفاده کمی از فناوری دارند.

وی با اشاره به فعال شدن برخی دستگاه‌های دولتی در حوزه فناوری اظهار داشت: با این وجود باز هم قوه قضاییه رتبه اول فناوری را در کشور دارا است. 

شهریاری گفت: قوه قضاییه موفق شده بخشی از تمدن نوین اسلامی را در کشور شروع کند و می‌تواند الگوی کشورهای جهان اسلام باشد. 

وی با اشاره به سفر اخیر وزیر دادگستری عراق به ایران اضافه کرد: وقتی حوزه فناوری در دستگاه قضا را برای این مقام خارجی شرح می‌دادیم باعث اعجاب او شده بود. 

رئیس مرکز آمار و فناوری اطلاعات قوه قضاییه با اشاره به دادرسی الکترونیکی اظهار داشت: حدود ۱۰ سال قبل با شعار عدالت الکترونیک این طرح آغاز و بعد از مراحلی فرایندها تسهیل شده است. 

وی گفت: ۲ محور از ۱۰ سال پیش برای توسعه الکترونیکی در دستور کار قرار گرفت که یکی در حوزه دولت به دولت بود.

حجت الاسلام شهریاری افزود: فعالیت‌های زیادی شکل گرفت که توانستیم ارتباط‌های دستگاه قضا با دستگاه‌های خارج را ممکن کنیم و اکنون بیش از ۳۰ خدمت انجام شده یا در حال انجام است. 

وی با بیان اینکه در این مسیر مشکلات جدی با نیروی انتظامی وجود دارد گفت: جز خراسان جنوبی هنوز در استان‌های دیگر توفیق ارتباط الکترونیک با نیروی انتظامی را نداشته‎‌ایم. 

وی عنوان کرد: محور دوم توسعه الکترونیکی در دستگاه قضا دولت به مردم بود که مفهوم جدید محسوب می‌شود و خدمات دستگاه قضا تبدیل به خدمت روی میز مردم شد. 

رئیس مرکز آمار و فناوری اطلاعات قوه قضاییه با اشاره به راه‌اندازی سامانه سخا در این خصوص گفت: مسئولیت سامانه این بود که خدمت از دادگستری روی میز اشخاص حقیقی و حقوقی در منطقه حضور خودشان انجام شود. 

وی صدور الکترونیکی گواهی عدم سوء‌پیشینه را یکی از این خدمات عنوان کرد و گفت: پیش از این زمان صدور گواهی زیاد بود که اکنون به چند ساعت کاهش یافته است و از طرفی در روش پیشین شأن شهروندی نیز رعایت نمی‌شد.

شهریاری با بیان اینکه ارایه خدمات با روش‌های فناورانه نشان‌دهنده توانایی حاکمیت است گفت: درخواست ابلاغ نیز مصیبت‌های زیادی در دستگاه قضایی داشت که اکنون با روش‌های جدید فناوری این مشکلات رفع شده است. 

وی بیان کرد: تاسیس سامانه ابلاغ خدمتی نوین به مردم بود که نظیر آن در قبل و بعد از آن انقلاب وجود نداشته است. 

رئیس مرکز آمار و فناوری اطلاعات قوه قضاییه ادامه داد: این طرح مزایای بسیاری دارد که اثرات اجتماعی، اقتصادی و غیره آن در جامعه قابل مشاهده است و از بسیاری مفاسد و مشکلات پیشگیری می‌کند. 

وی تاکید کرد: وقتی واسطه‌های انسانی حذف شود کار برای مردم آسان خواهد شد لذا از راه دور امکان دریافت خدمت وجود دارد. 

حجت الاسلام شهریاری سرعت، آسان و ارزان بودن را از ویژگی‌هایی عنوان کرد که باید در خدمات مدنظر باشد و گفت: یکی از افتخارات استان خراسان جنوبی است و هر طرح جدیدی را بخواهیم در دستگاه قضا شروع کنیم از این استان آغاز می‌کنیم که یک مزیت محسوب می‌شود. 

وی با اشاره به مقاومت برخی قضات درخصوص الکترونیکی شدن سامانه نیروی انسانی افزود: خراسان جنوبی تنها استانی است که این مقاومت‌ها در آن دیده نمی‌شود و قضات دست به تایپ هستند.

معاون قوه قضاییه همچنین از همکاری نیروی انتظامی در اتصال به سامانه‌های الکترونیکی دستگاه قضا تقدیر کرد و گفت: این مهم در سطح کشور با مشکلاتی مواجه است که امیدواریم روش این استان الگوی سایر نقاط شود. 

وی بیان کرد: با افتتاح طرح‌های تمام الکترونیک حذف آرشیو کاغذی به عنوان یکی از معضلات جدی دستگاه قضایی رفع آن آغاز می‌شود. 

شهریاری گفت: دفتر خدمات قضایی نیز به عنوان جایگزین عریضه نویسی در استان‌ها راه‌اندازی شده تا خدمات راحت‌تر به مردم برسد. 

وی  با بیان اینکه چهار طرح افتتاح شده در خراسان جنوبی الگوی سایر استان‌ها می تواند باشد ابراز امیدواری کرد: به زودی خدمتی در دستگاه قضایی راه‌اندازی شود که امکان درخواست پرونده‌ها توسط مردم و ثبت سوابق کار وکلا وجود داشته باشد. 

وی همچنین با اشاره به شروع هفته وحدت اظهار داشت: این هفته طلیعه‌ای برای ایجاد امت واحده‌ در جهان اسلام است که از آرمان‌های رسول خدا (ص) محسوب می‌شود. 

معاون قوه قضاییه افزود: پیامبر اکرم (ص) برای پیشگیری از تفرقه بین امت اسلامی تلاش‌های زیادی انجام داد که باید این وحدت و امت واحده با توجه به مشترکات مذهبی تبلور پیدا کند و عینی شود. 

وی اظهار داشت: در کشور ایران امروز شیعه و سنی در کنار هم با آرامش و آسایش زندگی می‌کنند و بر حسب مذهب در حال انجام عبادات هستند حتی با ادیان دیگر هم با صلح زندگی می‌کنیم که می‌تواند الگوی خوبی برای تاسیس امت واحده در جهان اسلام باشد. 

وی با بیان اینکه تمدن نوین اسلامی یکی از آرمان‌های انقلاب اسلامی است گفت: تاسیس تمدن نوین اول براساس دانش، علم و بعد به وسیله فناوری امکان پذیر است و قابلیت تحقق دارد. 

حجت الاسلام شهریاری ادامه داد: ظرفیت‌هایی در نظام جمهوری اسلامی وجود دارد که می‌توان آن را به دنیا عرضه کرد.

منبع: ایرنا

کلیدواژه: دادگستری خراسان جنوبی قوه قضاییه خدمات الکترونیک قضایی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۶۶۸۶۷۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تشخیص سرطان و بافت‌های بیماری‌زا با مواد رادیواکتیو توسط محققان کشور

به گزارش خبرنگار خبرگزاری علم و فناوری آنا؛ پژوهشگران یکی از شرکت‌های دانش‌بنیان ایران با استفاده از تکنولوژی پیشرفته هسته‌ای برای تشخیص بیماری‌های مختلف موفق به طراحی و ساخت دستگاه تصویربرداری به روش اسپکت (یکی از روش‌های غیر تهاجمی در پزشکی) شده‌اند.

این دستگاه جهت ثبت و آشکارسازی تجمع مواد رادیو اکتیو در بافت‌ها مورد استفاده قرار می‌گیرد. در این روش تصویربرداری، براساس وضعیت بیمار، رادیودارو در ارگان‌های مختلف جذب و کسری از فوتون‌ها ازمیان بافت نرم احاطه شده عبور کرده و نهایتا توسط دوربین گاما آشکارسازی می‌شوند.

اخیراً پژوهشگران این مجموعه با ارائه ایده صنعتی سازی دستگاه تصویربرداری اسپکت از تمام بدن توانسته‌اند رتبه نخست بخش اتصال پذیری و میکروالکترونیک نخستین رویداد نکست را از آن خود کنند.

بهنوش تیموریان فرد، قائم مقام این شرکت دانش بنیان به خبرنگار خبرگزاری علم و فناوری آنا گفت: این شرکت در حوزه تولید تجهیزات پزشکی هسته‌ای فعالیت می‌کند و با استفاده از تکنولوژی پیشرفته  پزشکی هسته‌ای موفق به طراحی و ساخت دستگاه تصویربرداری به روش اسپکت شده است. اخیرا نیز به دنبال صنعتی سازی این دستگاه از تمام بدن هستیم.

قائم مقام این شرکت دانش بنیان درباره این دستگاه عنوان کرد: این دستگاه قابلیت تصویربرداری از عملکرد تمامی بافت‌ها و ارگان‌های مختلف بدن را دارد و برای تشخیص بیماری‌ها به خصوص سرطان می‌تواند مورد استفاده قرار بگیرد.

وی افزود: رادیو دارو، اشعه گاما از خود ساطع می‌کند. در این روش غیر تهاجمی، رادیو دارو به بیمار تزریق می‌شود. سپس رادیو دارو بنابر ویژگی‌هایش در یکی از بافت‌های بدن تجمع بیشتری پیدا کرده و اشعه گاما پخش می‌کند. در نهایت اشعه گاما حاصل از خروجی بدن بیمار دریافت شده و تبدیل به تصاویر دو بعدی و سه بعدی می‌شود بدین طریق پزشک معالج می‌تواند گزارشی از نحوه عملکرد ارگان‌های خاص بدن مانند قلب، کلیه، کبد و حتی استخوان‌ها بدست آورد.

تیموریان تصریح کرد: این دستگاه در ایران نمونه مشابه داخلی ندارد و تولید این فناوری «های‌تک» در دنیا تنها در انحصار چند کشور پیشرفته مانند هلند، آمریکا و آلمان است. هرچند پژوهشگران این مجموعه توانسته‌اند به چنین فناوری دست پیدا کنند، اما برای اجرای این طرح با مشکلات زیادی دست و پنجه نرم می‌کنند.

وی تاکید کرد: بزرگترین مشکل ما این است که ارگان‌ها و نهاد‌های دولتی همچنان از دستگاه‌های وارداتی استفاده می‌کنند. همچنین شرکت‌های وارد کننده نیز برای واردات این دستگاه‌ها ارز دولتی دریافت می‌کنند؛ این شرکت‌ها با ارز ۴ هزار و ۲۰۰ تومانی و گاهی با ارز نیمایی ۲۸ هزار و پانصد تومانی این دستگاه‌ها را از کشور‌های رقیب خریداری و وارد می‌کنند. این مساله رقابت ما با شرکت‌های وارد کننده این دستگاه‌ها را سخت کرده است. ما از دولت و مسئولان توقع داریم با شرکت‌های وارد کننده در فضایی برابر رقابت کنیم.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • اژه‌ای:‌ حجاب مسأله مهم کشور است
  • ابلاغ برنامه‌ ارتقای بهره‌وری دستگاه‌های اجرایی خراسان جنوبی
  • رئیس قوه قضاییه:‌ حجاب مسأله مهم کشور است
  • اژه‌ای:‌حجاب مسأله مهم کشور است
  • ابلاغ برنامه‌های ارتقای بهره‌وری به دستگاه‌های اجرایی خراسان جنوبی
  • تشکیل ۵۰۶ فقره پرونده با موضوع سلاح و مهمات در دادگستری استان کرمان
  • تشخیص سرطان و بافت‌های بیماری‌زا با مواد رادیواکتیو توسط محققان کشور
  • باید با شکات حرفه‌ای که قصد تخریب قضات و قوه قضاییه را دارند، برخورد شود
  • شناسایی قضات فاضل و انقلابی رویکرد قوه قضاییه است
  • مسئولان قضایی با اهالی فن در موضوعات مختلف مشورت کنند